25 éve a Lamborghini is gyártott szabadidő-autót, az LM 002 motorterében a Countach hatkarburátoros, 12 hengeres motorja dolgozott. Hiába volt 2700 kilogrammos az autó, így is képes volt átlépni a 200 km/h-s sebességet, ami igen figyelemreméltó.

Jelenleg a BMW, Mercedes, a Range Rover és Porsche kínál száguldásra épített “terepjárókat”. A Ferrarinál is felvetődött korábban egy hasonló jármű elkészítése, de eddig elvetették. Ám most egy belső informátorra hivatkozva a worldcarfans.com tényként közli a kocsi megszületését.

Ferrari FS 599 Fuoristrada a projekt neve, melynek nyomán a 2010-es Genfi Autószalonra születhet meg az autó. A négyajtós szabadidő-autó orrába az F599 Fiorano átdolgozott V12-es motorja kerülne.

600 lóerő illetve 600 newtonméternyi nyomaték gyorsítja majd Fuoristradát. Amely négykerék-hajtásának köszönhetően kevesebb mint öt másodperc alatt gyorsulhat 100-ra, míg a végsebessége elérheti a 300 km/órát. A cél gyorsabb sazabadidő-autót gyártani mint a Porsche Cayenne Turbo.

300-ig meg sem áll

300-ig meg sem áll


A 2,2 tonnásra tervezett szörnybe a Ferrari más modelljeiben használt Forma-1-es eredetű szekvenciális váltó kerülne, így a kormány mögötti fülekkel lehetne kapcsolgatni.

Vélhetően azért van szükség erre a kocsira, mert nem szeretnék megemelni a sportkocsik gyártási számait, de a Ferrarik iránti hatalmas érdeklődéssel együtt járó bevételről sem akar lemondani a gyár. Készítenek hát egy másfajta Ferrari-modellt.

Forrás: worldcarfans.com