Egy Bentley-forrás elárulta a brit Autocarnak, hogy építettek egy különleges prototípust. Egy Arnage karosszériájába beépítették a Bugatti Veyron motorját. A 16 hengeres négyturbós motor eredeti konfigurációban 1001 lóerőt tud.

A megvalósítást állítólag a Bentley vezetője, Franz-Josef Paefgen erőltette, aki mellesleg a Bugatti elnöke is. Egy ilyen megoldás gazdaságilag jót tenne a Bugattinak, hiszen a fejlesztési költségek nagyobb része térülhetne meg. Állítólag jelenleg az adók nélkül egymillió euróba kerülő Buggati Veyron gyártása a Volkswagen konszernek darabonként 4 milliójába van, és pusztán a vállalat imázsa miatt tartják fenn.

16 henger négy turbóval

16 henger négy turbóval


Várhatóan a használhatóság érdekében visszavesznek a teljesítményből, de 700-750 lóerővel is igen meggyőző mutatványra lehetne képes a kocsi. A hajtás sem akadály, hiszen a Bentley egyes modelljeit is négykerék-hajtással készítik, akárcsak a Veyront.

Jelenleg az Arnage 507 lóerővel kapható, míg a legerősebb Bentley a Continetnal GT Speed, melyben a 6000-es V12-es biturbó motor 610 lóerős.