A világ másik felén is imádják a gyors kocsikat. A Mazda most Ausztráliában rukkolt elő egy különleges fenevaddal. Az álalunk is tesztelt sportmodellt, a Mazda3 MPS-t vadították meg.

Mialatt a hagyományos MPS 260 lóerős, addig az Extreme néven futó kivitelben az átalakított motor teljesítménye 285 lóerőre emelkedett. A 2,3-as turbómotor forgatónyomatéka ennél is jobban emelkedett, korábban 380, most 425 newtonméter nyomaték mozgatja a kocsit. Miután már szériaváltozatban is van önzáró differenciálmű, mindez nem válik gumifüstté, hanem javítja az autó dinamizmusát.
 

A motorvezérlést babrálták meg

A motorvezérlést babrálták meg

A motorvezérlést babrálták meg


Ausztrália legjobb futómű-specialistájára, a rali- és pályaversenyeken edződött Murray Coote-ra bízták a felfüggesztés áthangolását. A feszesebb futómű 25 milliméterrel alacsonyabban tartja a kasztnit. A gyorsabb kanyarokban a 19 colos felnikre szerelt 225-ös gumik, a lassításban nagyobb féktárcsák segédkeznek.

Látványnak sem utolsó a MPS Extreme, amit a fekete és piros színek kombinációjával értek el. A felnik, a sárvédő-szélesítések és a nagyobb hátsó szárny teszi különlegesebbé az amúgy sem unalmas járgányt.