Többeknek csalódást okozott megjelenésekor az ötös Golf, hiszen formailag minimális újdonságot hozott elődjéhez képest. Ezen aztán javított a Golf Plus megjelenése, amely sokkal különlegesebb karakter. Ám úgy tűnik, a népszerű autó a jövőben sem lesz újító, a hatodik generáció igencsak hasonlít a jelenleg is futó ötösre. Marad a vastag C oszlop és a magas övvonal, az autó orr-része a Tiguanéra hasonlít majd.

A hátulját is áttervezték

A hátulját is áttervezték


Már nemcsak rajzokon, de fotókon is megnézhetjük a jövőre érkező modellt. A kaliforniai sivatagban lencsevégre kapott autókat állítólag eredetileg másmilyennek képzelték a tervezők, de Martin Winternkorn, a VW konszern vezetője átrajzoltatta, mert túlságosan “modernnek” ítélte meg a jármű formavilágát.

Atervezéskor a tágasabb, kényelmesebb utastérre koncentráltak, amelyben állítólag kiemelkedő minőség várható.  Ezenkívül nagy hangsúlyt fektettek a vezetési élmény javítására. A motorok terén várható némi meglepetés, bevetésre kerülnek a Volkswagen-csoport újításai, mint az 1,4-es és 1,8-as TFSI. A dízeleknél újdonság, hogy a saját Pümpe Düse technológia helyett a VW is áttér a legtöbb közös nyomócsöves technológiára, készül egy 1,6-os TDI 90 pacival.