A Callaway a világ egyik legexkluzívabb autóbemutatóján, a kaliforniai Concours d’Elegance-on leplezi le a nagyközönség előtt az új C16 Speedstert.

A Corvette-ek átépítésével már nevet szerzett műhely a korábbi két C16-os mellé egy harmadikat is felsorakoztat: a kupé és a kabrió után itt a Speedster. Az új C16-ost különleges formaterve teszi egyedivé, az európai vonalakat idéző orr és a Batmobilra emlékeztető “szélvédő”-megoldás garantálja a feltűnést.


Persze nemcsak a külső változott, a motorháztető alatt is erősebb gép lapul. A 700 lóerős – ez 84-gyel több, mint a korábbi két verzióé – 6,2 literes V8-as motorral nulláról százra mindössze 3,2 másodperc alatt gyorsul. A 336 km/órás végsebességnél pedig biztosan kapaszkodni kell a sapkánkba, hogy el ne repüljön, bár még jobb, ha bukósisakban vágunk neki.

A légterelők persze elméletileg az utasok feje fölött vezetik el a légáramot, borulásnál pedig a magasított fejtámasz védi a bennülőket.

A Callaway C16 Speedster ára 305 ezer dollár – nagyjából 55 millió forint – lesz, ezért valószínűleg nem sokat látunk majd belőlük a magyar utakon.