Már a Toyota-modellekben is használható a világ legnépszerűbb és legnagyobb számban értékesített MP3-lejátszója, az Apple iPod. Persze nemcsak hagyományosan a fülhallgatókkal, hanem a jármű hifirendszerét használva, köszönhetően az iPod-csatlakoztató szettnek.

A csatlakozó, valamint vezetékei – illetve maga az iPod is – a kesztyűtartóban kapnak helyet, kezelése pedig a kormánykeréken elhelyezkedő gombokkal is megoldható. Az iPod-illesztő az autórádió CD-váltó üzemmódját használja, ezért úgy vezérelhető és hallgatható vele az mMP3-lejátszó, mintha CD-tár lenne, de annál jóval több zenei albumot vihetünk magunkkal.

Az iPod-illesztő – az Aygo- és Hilux-modellek kivételével – a teljes jelenlegi Toyota-modellpalettához elérhető, illetve bizonyos típusokba utólagosan is beszerelhető a kijelölt márkaszervizekben.

Akinek már van iPodja, annak elegendő a csatlakozó szettet megvásárolnia. Ha azonban a leendő autótulajdonos még nem rendelkezik lejátszóval, akkor a Toyota márkakereskedésekben öt különféle színű és tárkapacitású iPod nano közül választhat.