2007. június 1-jétől ismét változik a magyarországi közúti közlekedést szabályozó KRESZ. Nyártól lakott területen kívül, rossz látási viszonyok között az úttesten közlekedő kerékpárosoknak fényvisszaverő ruházatot kell majd viselniük – jelentette be a budapesti kormányszóvivői tájékoztatón Gál J. Zoltán.

Később, szeptember 1-jén lép életbe a gyermekek biztonságával foglalkozó egyik új változás. E szerint a gépkocsiban utazó valamennyi gyermeket külön gyermekülésbe kell ültetni. Az államtitkár továbbá kifejtette, hogy két évvel később, azaz 2009 szeptemberétől az iskolabuszokon is kötelező lesz a biztonsági öv, illetve a gyermekülés használata.

A mostani módosításnak van két, az autósokat is érintő újdonsága, az egyik, hogy ezentúl jelzőtáblával jelölik majd azokat az utakat, amelyek nemrég fizetőssé lettek. Emellett külön tábla tájékoztatja majd a vezetőket a közelgő alagútról és az alagút hosszáról. A táblákat április 1-jétől kezdik felszerelni.

Ugyanekkor lép életbe az új szabály is, mely szerint azokon az utakon, amelyek alkalmasak erre, lakott területen kívül 90 km/óránál gyorsabban is lehet autózni. Ezt is jelzőtábla fogja engedélyezni.