Corvette kabrió 600 lóerő felett
A jövő hónapban kezdődő New York-i Autószalonon mutatja be a Callaway a C16-os nyitható tetős változatát. A sportkocsikra szakosodott amerikai gyártó a Corvette-modellek átalakításával szerzett nevet magának, s a C16 is a legújabb amerikai modell nyomán született.

Az után, hogy elkészítették a coupéváltozat egyedi kivitelét, most kezelésbe vették a Cabriót, amely hasonlóan izgalmasra sikerült. Egyedi karosszériaelemek emelik ki a hagyományos Corvette-tek közül, mialatt a belsőt is sokkal kifinomultabbá tették, bőr és Alcantara felhasználásával.

Ám a lényeg ezúttal is a motorháztető alatt rejlik. A Callaway ugyanis kompresszort társított a 6000 köbcentis motor mellé. A V8-as blokk teljesítménye így 560 lóerő, ám lehet ennél is több. Ugyanis létezik egy „Teljesítménycsomag” is, amellyel 616 lóerőre emelkedik a teljesítmény, a forgatónyomaték 678 newtonméterről 790-re nő.

Mindez pedig nemcsak arra jó, hogy a hátsó 325/30 ZR 19-es abroncsokat pillanatok alatt elfüstölje, de ideális tapadás esetén 3,3 másodperc alatt a 100 km/órát is képes elérni az autó. Ezt a mutatványt hatfokozatú manuális váltóval tudja a C16 Cabrio, automata váltóval ez 0,2 másodperccel tovább tart.

Hagyományos váltóval a sportkocsi végsebessége is több, míg automatával „csak” 325-öt tud, addig kézi egységgel 330 km/órás sebességre képes.