Futamot nyert a NASCAR hétvégi mexikói állomásán Juan Pablo Montoya. A kolumbiai pilóta a verseny első felében magabiztosan vezetett, de elszúrták a tankolását, ezért egy plusz kiállást kellett beiktatnia versenyébe. Ezzel Montoya a 21. helyre csúszott vissza, ahonnan remek versenyzéssel visszatornázta magát az él közelébe.

Montoyának csapattársán, Scott Pruetten is keresztül kellett vergődnie, hogy az első hely közelébe érjen. Az előzés megtörtént, Montoya belső íven próbálta csapattársát maga mögé utasítani, finoman meg is pöckölte Pruett autójának hátulját, amitől a pilóta megpördült.

A verseny első körében hasonló módon előzte Montoya Pruettet, de akkor nem akadt össze a két autó. Montoya szerint sajnálatos versenybaleset történt: “Valamivel később fékeztem, mint Pruett, a belső íven voltam, ő későn vett észre engem, ketten pedig már nem fértünk el az íven.” Pruett szerint ez volt a valaha megtörtént legdurvább előzés, amit csapattársak produkáltak a NASCAR-ban. Pruett után Montoya tovább menetelt, végül az első helyig küzdötte fel magát.