A német autóklub, az ADAC egyik felmérése rámutatott, továbbra is a Mercedes a legjobban csengő név az autók között. Nem valószínű, hogy tudott erről, de egy román férfi a stuttgarti gyártó egy kabriója nyomán az SLK nevet adta újszülött lányának.

“Ha fiam született volna, BMW-nek hívnák” – magyarázta a kispapa az anyakönyvvezetői hivatalban, ezzel is érzékeltetve, hogy az SLK mennyire lánynév – tudta meg a stop.hu. A jegyzők megpróbálták lebeszélni az apát a névválasztásról, de nem tágított. “Az SLK az egyik leghíresebb Mercedes, drága és gyönyörű” – érvelt az apa.

Az megszokott, hogy Mercedesnek hívnak egy lányt, hiszen “eredetileg” női név. Emil Jellinek, aki az akkori szokásnak megfelelően egy versenyen becenevet adott a Gottlieb Daimler műhelyétől rendelt Phoenix típusú autójának, 1889-ben született lánya, Mercedes Adrienne Manuela Romana után nevezte Mercedesnek (spanyolul: elegancia), később ezen a néven forgalmazta is az autókat.

Az ADAC 2006-os felmérésében a 33 legfontosabb autómárka szerepelt, a végeredmény a márka imázsa, a járművek minősége és a vevői elégedettség alapján alakult ki. Eddig 11-szer végeztek ilyen kutatást, nyolcszor a Mercedes volt a nyerő, 2006-ban a BMW és a Volkswagen került még a dobogóra.