A KSH adatai szerint 901 fő vesztette életét az utakon 2006 első kilenc hónapjában, ezzel négy százalékkal javult a halálos balesetek statisztikája a tavalyihoz képest. A legtöbb halálos áldozatot eddig a szeptemberi hónap követelte, a tavalyihoz képest 34 százalékkal romlott a hónap statisztikája.

Szomorú adat, hogy az áldozatok fele vétlen volt, míg 100 balesetből 13-ban az alkohol is szerepet játszott. Szeptember végéig 15 ezer olyan balesetet regisztráltak, ahol kisebb-nagyobb személyi sérülés is történt.

Országos átlagban csökkent ugyan a balesetek száma, de néhány megyében ennek az ellenkezőjét mutatják az adatok. Észak-Magyarországon 10 százalékkal kevesebb baleset történt, míg a Dunántúlon és a Dél-Alföldön nem javultak, hanem romlottak az eredmények.

Az autópályák közül az M7-es bizonyult a legveszélyesebbnek, itt történt a legtöbb szerencsétlenség. A felmérés eredményeiből az is kiderül, hogy a kerékpárosok kis híján ugyanannyi balesetet okoznak, mint a teherautósok, előbbiek lelkén az összes baleset 9, utóbbiakén 10 százaléka szárad. A legtöbb bajért továbbra is a személyautók vezetői a felelősek, az ő eredményük 62 százalék.