Bertone kabrió Grande Punto-ból 1

Bertone kabrió Grande Punto-ból

A kabrió nem hivatalos felkérésre készült a Fiat számára, csupán azt kívánja bemutatni, hogy ilyen is lehet egy Grande Puntoból kialakított nyitható tetejű autó. Bertone szerint ez az egyetlen kisautó alapokra épülő, valóban négyszemélyes kabrió, ami csupán 4173 milliméteres hosszával megfelelő komfortot és tágas teret kínál, hasonlóképpen, mint a nála jóval nagyobb modellek.

Németországban, a CTS üzemében fejlesztették ki az autó összecsukható tetejét, ami két darabbá nyílik szét, majd ezután a csomagtartóban tűnik el szem elől. A tető különlegessége a lenyitható hátsó felület, ami a tetőtől függetlenül is nyitható zárható. Csukott tetőnél leeresztve friss levegőt lehet az autóba engedni, míg nyitott tető mellett felhúzva pedig a nagyobb sebességnél jelentkező légáramlatoktól óvja a bent ülőket.

Elölről és hátulról is a bumeráng formájú lámpatestek uralják az autó formáját, oldalról pedig a 18 colos könnyűfém kerekek teszik agilis kinézetűvé. Ha készülne belőle sorozatgyártású modell is, akkor minden bizonnyal megfizethető árú, fiatalabbak számára is elérhető lenne.