Új modellt mutat be a középkategóriában a Chevrolet a Genfi Autószalonon. A fronthajtású szedán jelentősen megnőtt elődjéhez, az Evandához képest. Hosszúsága 4805 milliméter, szélessége 1810, magasság 1450 mm. Az Epica névre keresztelt kocsi tengelytávja 2700 mm. Ez a név csak nálunk újdonság, az amerikai kontinensen az Evandát is ezen a néven árulták, az új modell pedig Tosca néven fut majd egyes országokban. A négyajtós Epica legjellegzetesebb dizájneleme az oldal ék alakú kontúrja, amelyeket kiemel az ajtó felső részén futó határozott él.

A piaci bevezetés idején két benzinmotor közül választhatnak a vevők, az Epica 2.0 illetve 2.5 literes (142 és 155 LE) soros hathengeres motorokkal lesz kapható. Később bemutatkozik a Chevrolet vadonatúj közös nyomócsöves, 150 lóerős turbódízel motorja is. Érdekesség, hogy a soros hathengeres erőforrásokat nem hosszában, hanem a Volvo S80-hoz hasonlóan keresztben építették be, amihez kifejezetten kompakt motort kellett készíteniük a tervezőknek. Mindkét motor kapható lesz ötfokozatú kézi, vagy elektronikusan szabályozott ötfokozatú automata váltóval is.

Az Epica alapfelszereltsége tartalmazza az ABS-t, a vezető és utas oldali légzsákot, az oldal- és fejlégzsákot. A gyártó ígérete szerint az újdonság kiváló ár-érték aránnyal fog rendelkezni.