Kuriózum: Nyitható tetős limuzin! 1

Kuriózum: Nyitható tetős limuzin!

Tapasztalatban nincs hiány a Heuliez-nél, hiszen ők készítik az Opel Tigra Twin Top, Peugeot 307 modellek nyitható tetejét is. Ám ezúttal nem egy rövidke kupé tetejét kellett a csomagtartóba rejteni, hanem egy nyúlánk karosszériájú limuzinét. Ennél a modellnél a teljes tetőt üvegből készítették el, így zárt tetővel is rendkívül világos az utastér. De elég egyetlen gombnyomás és teljesen szabaddá válik az utastér. A három részre osztott üveg tetőszerkezet és a hátsó szélvédő egymásba csúsznak az oldalsó merevítők pedig befordulnak a csomagtartóba.

Ellentétben a jelenlegei kupé-kabrió modellekkel a Macarena-ra keresztelt kocsinál a csomagtérfedél csak egy, a hagyományos irányba nyílik. A tetőszerkezet olyan szűkre csukódik össze, hogy a hátrafelé felnyíló csomagtartófedél és a hátsó ülések közötti résen képes bebújni a poggyásztérbe. De ilyenkor sem kell feltétlenül minden csomagot otthon hagyni, mert nyitott állapotban is 300 liternyi hely marad szabadon.

A tető három üvegfelülete egyenként is, fokozatmentesen nyitható, akár egy tetőablak. Miután a karosszéria a megszokottnál hosszabb és a hátsó ajtók is nyílnak, ezért az első ülések mögött a rövidke B oszlopokat összekötötték, ami növeli a karosszéria merevségét. Azért, hogy ne csak egy merevítő legyen a Heuliez két monitort is szerelt rá, a hátsó utasok örömére. De a cég szerint ezen a részen akár légzsákok is elhelyezhetők, amivel a hátsó utasok is jobban védhetőek lennének.