Kis Sándor súlyos balesetet szenvedett a Dakaron
Kis Sándor súlyos balesetet szenvedett a Dakaron

Kis Sándor súlyos balesetet szenvedett a Dakaron

Kis Sándor súlyos balesetet szenvedett a Dakaron

Kis Sándor súlyos balesetet szenvedett a Dakaron
Kisék tavaly 33-ikak lettek, idén már a 25. helyen álltak a balesetig
Az idei Dakarra összeállt Kis Sándor versenyautója, de lehet, hogy a remek autó már csak jövőre bizonyíthat
Fotó megosztása:
A 28. Dakar Rali mai, Zouérat – Atar közötti szakaszán a Kis Sándor Czeglédi Péter páros versenyautójába belerohant Paul Belmondo, a híres szinész fia. A baleset körülbelül a mért szakasz 10. kilométerénél történt, amikor a szabályos irányt tartó, 145 km/órával haladó Kisék dzsipjét balról eltalálta a másik terepjáró. Ennek kapcsán a magyarok autója 110 méteren keresztül pörgött a homokban. A Nissan Pick Up teljesen összetört, de szerencsére a versenyzők nem sérültek meg. Az ütközés következtében Belmondo csuklója illetve navigátorának egy ujja tört el.

“Még nem nagyon tértem magamhoz, csak arra emlékszem, hogy egyszer csak a semmiből, egy nagy porfelhőtől övezve előbukkant Paul és az ajtóm felé közeledett. A következő, amire emlékszem, hogy földet értünk. Siralmas állapotban van a versenyautónk, egy ajtónk sincs, amit be tudnánk csukni. A négy futóművünk a szélrózsa négy irányába szállt el.

Fel kell adnunk a versenyt!! Most mit mondhatnék? Vissza kell evickélnünk Zouérat-ba, ahol örülök, ha két nap alatt olyan állapotba hozzák mesterembereim a dzsipet, hogy le tudjunk gurulni Dakarba, ugyanis most már nincs visszaút, oda kell mennünk a szervizúton, s csak onnan mehetünk haza.” – elevenítette fel az eseményeket Kis Sándor az eset után.

“Nagyon szomorúak vagyunk, hogy egy fantasztikus teljesítményt kell félbeszakítanunk, és egy évet várni kell arra, hogy folytatni tudjuk a Dakart. A karambol miatt ugyanis feladni kényszerülünk a versenyt. Amikor kiszálltam az autóból, megköszöntem a Jóistennek, hogy mindkettőnket megóvott.” – mondta Czeglédi Péter.

Kisék eddig remekül teljesítettek, jó tempóban hajtottak és már az abszolút 25. helyen álltak. Az eset kapcsán az erkölcsi és az anyagi kár is jelentős.

Estére azonban kissé megváltozott a helyzet, a szerelők képesek voltak talpra állítani a Nissant új karosszériaelemekkel és új futóművel. Ha a rendezők is engedélyezik, Kisék holnap újra rajthoz állnak. Ekkor persze hatalmas időbüntetésre számíthatnak.