Suzuki hírek Genfből
Suzuki hírek Genfből

Suzuki hírek Genfből

Suzuki hírek Genfből

Suzuki hírek Genfből
Face lift, összkerék-hajtás és dízelmotor idén a Liananak
Újrahasznosított anyagokból készül a Landbreeze
Suzuki hírek Genfből 19
Suzuki hírek Genfből 20
Suzuki hírek Genfből 21
Suzuki hírek Genfből 22
Suzuki hírek Genfből 23
Suzuki hírek Genfből 24
undefined
Suzuki hírek Genfből 26
Suzuki hírek Genfből 27
Suzuki hírek Genfből 28
Fotó megosztása:
Hirotaka Ono, a Suzuki igazgatóságának tengerentúli marketingért felelős tagja mondott beszédet az autószalon alkalmával. “Elköteleztük magunkat, hogy 2003 és 2007 között 10 új modellt mutatunk be. Ezt a sort tavaly a Suzuki Ignis nyitotta.” Hirotaka Ono még egy kis türelmet kért a kereskedők akadozó ellátása miatt. “Év végére megduplázzuk a Magyar Suzuki kapacitását és a gyár eléri az évi 200 ezer darabos termelést.”

Rendkívül sikeresen szerepel a JWRC kategóriában a Super 1600-os Suzuki Ignis, aminek a Magyarországon gyártott Ignis adja az alapját. A négyhengeres, 16 szelepes motor 8500-as fordulatnál 220 lóerős teljesítményt ad le. A versenyautó szintén látható Genfben.

Májusban a Liana és a Jimny modell is dízelmotort kap, így az Alto kivételével már minden modellhez kapható lesz öngyulladós erőforrás. A Liana idén ráncfelvarráson is átesett, amivel egy kicsit elegánsabb és egy csipetnyit sportosabb lett. A változás az autó elejét, valamint a belső teret érintette. A Liana állandó összkerék-hajtással is megvásárolható.

A koncepció autókat az S-Ride és a Landbreeze fantázianevű modellek képviselték. Az S-Ride egy négykerekű motorkerékpár-szerű jármű, amiben az egyetlen utas a sofőr mögött kap helyet. Az alumínium karosszériás S-Ride a városi közlekedést hivatott szolgálni, főként a fiatalok körében.

A Landbreeze egy környezetbarát szabadidőautó, amely kizárólag újrahasznosítható elemekből épült. A hajtásról egy alacsony fogyasztású, de elégséges nyomatékkal bíró hibrid motor gondoskodik. Az egymással szemben nyíló ajtók, a hosszú tengelytáv, valamint az elektromosan lenyíló küszöbök négy felnőtt részére is kényelmet nyújtanak. A motor 660 köbcentis, feltöltés nélkül. Teljesítményét nem közölte a gyár.