Elölről a mandula alakú fényszórókról és a krómozott hűtőrácsáról különböztethető meg az Ideá-tól a Lancia MPV. Hátulról már kevésbé markáns az eltérés, míg oldalról szinte teljesen egyezik a testvérmodellel. A Lancia MPV 4100 milliméteres hosszával 17 centiméterrel növekedett az Ideá-hoz képest, míg a szélesség és a magasság azonos maradt.

A motorpalettán egy 1,9 literes 100 lóerős, valamint az 1,3 literes 70 lóerős motor képviseli a gázolajas részleget. Az előbbi 260 míg az utóbbi 180 newtonméteres nyomatékkal rendelkezik. A benzinesek között egyedüliként az 1,4 literes 95 lóerős motort találjuk, a maga 128 newtonméteres forgatónyomatékával. A nagyobbik dízelhez csak ötfokozatú kézi, a két kisebb motorhoz automata váltó is párosítható.

A belső tér kialakításánál az elegancia játszotta a főszerepet, így az autót jobb minőségű textíliák, bőrborítás, fa és állítólag elefántcsont betétek tarkítják.

Nagy hangsúlyt helyeztek a variálhatóságra is, ami szám szerint 32-féle különböző üléshelyzetet jelent. Összesen 21 tárolórekesz gondoskodik arról, hogy minden kacatnak megtalálják az utasok a helyét.

A Lancia egyterű ősz környékén kerülhet a kereskedésekbe, az áráról eddig még nem közöltek információt.