Mostantól Szlovákiában is használható a MOL Arany és Ezüst üzemanyagkártya, melyet a havi 1000 literes üzemanyag-fogyasztást meghaladó vállalkozások igényelhetnek és használhatnak.

A kártyával rendelkező ügyfelek februártól már 317 szlovákiai Slovnaft és Benzinol töltőállomáson is használhatják kártyájukat. Ezzel a 377 magyarországi és a 42 romániai MOL kúttal együtt, immár 736 benzinkútnál működnek a kártyák.

A MOL Arany, illetve Ezüst kártyával rendelkező cégek a magyarországi és külföldi tankolások számláját, országonkénti bontásban, forintban elszámolva kapják kézhez. Az országhatáron belül a kártyával rendelkező ügyfelek egy egységes, kedvezményes listaárért, külföldön pedig az aktuális üzemanyagárért tankolhatnak.

Dr. Szórád József, a MOL Rt. Lakossági Szolgáltatások divíziójának ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a kártyarendszer kiterjesztését igen fontos célnak tartja, és a tervekben szerepel Csehország, Szlovénia, Lengyelország és Horvátország bevonása is.

Minden ügyfél számára hozzáférhető a jelenleg 20 töltőállomáson működő MOL Info Corner. Az érintőképernyős terminálokon az autósok, számos szolgáltatás mellett, útvonaltervet készíthetnek. A turisták is megannyi hasznos információt kérhetnek le, mint például a múzeumok nyitvatartási idejét, vagy a színházak programját. Lehetőség van az interneten való böngészésre is, illetve ingyenesen küldhető sms és e-mail is.

További szolgáltatásként a Magyar Posta és MOL próbaszerűen postaszolgáltatást is nyújt három töltőállomáson. Bevezetése óta erre a tevékenységre fokozott igény mutatkozik, így a későbbiekben várhatóan tovább szélesedik a posta és a MOL együttműködése.

A jövőben a MOL és a Slovnaft ügyfelei azonos arculatú kutaknál vehetik majd igénybe a töltőállomás és a shop szolgáltatásait, csak a színekben tapasztalnak majd eltérést. A MOL benzinkutak új arculatát a Prielle Kornélia utcában tekinthetik meg először az érdeklődők.