Amerikában bemutatkozott a 2003-as Honda Accord 1

Amerikában bemutatkozott a 2003-as Honda Accord

Amerikában szeptembertől kapható a Honda Accord legújabb generációja. Az új modell rögtön két karosszériaváltozatban lép színre, négyajtós limuzinként és kétajtós kupéként. Az új Accord lágyabb vonalvezetést és új benzinmotorokat kap. Az Accord kupé és limuzin teljesen eltérő formával jelenik meg. Állítólag a karosszérián csak a fényszóró azonos, ezen kívül semmi közös sincs a két autóban.

A 2,4 literes, 160 lóerős négyhengeres V-TEC motor 10 lóerővel lett erősebb, a nagyobb V6-os erőforrás teljesítménye pedig 40 lóerővel gyarapodott 240-re. A korábbi négyfokozatú automata váltó helyett alkalmazott ötfokozatú automata egységgel javul az Accord menetteljesítménye, de a fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek csökkennek. A hatfokozatú kézi váltó csak 2003 elejétől lesz elérhető.

Az utastér kényelme sokat javult, ami a hátsó üléssorban érezhető a legjobban. A hátsó utasok térdének ugyanis bőségesebb hely jut, valamint változtattak az ülések komfortján. Újdonság továbbá a kétzónás klíma megjelenése is.