Nyilvánosak a Mazda6 árak 1

Nyilvánosak a Mazda6 árak

Mélyen a zsebébe nyúlt az importőr, amikor a Mazda6 árait megállapította. A nemrég kiadott árlista alapján nagyon versenyképes az összes Mazda6 változat ára. Korábban ismertté vált a lélektanilag fontos ötmillió forint alatti alapár, most pedig a kombi és a dízelmotoros autókért kért összeget is megjelölte a vezérképviselet.

A csúcsmodell, az összkerék-hajtású Mazda6 Sport Kombi 2.3i GTAWD AT bruttó listaára 8 499 900 forint. A 166 lóerős új fejlesztésű motor kombi karosszériával, de elsőkerék-hajtással 7 349 900 forintért vihető haza. A sportlimuzin ára ezzel a motorral, oldalanként egy-egy csöves kipufogóval 7,1 millió forint.

Az alapmodellek közül az 1,8 literes, 120 lovas kombi ára CE felszereltséggel nem haladja meg az 5,4 millió forintot, a még jobban felszerelt TE-é pedig az 5,8 milliót. Ennél félmillió forinttal kérnek többet a kétezres, 141 lovas TE Sport Kombiért.

Hasonló az árképzés a dízelek között. A 120 lóerős változat limuzin karosszériával 5,2 millióért elérhető. A TE felszereltség itt is plusz félmillió forintba kerül. A Mazda MPV-ben már kipróbált 136 lóerős változat induló ára TE modellként 6 199 900 forint.

A Mazda magára találásának szép példája a sportos középkategóriás limuzin, amely minden piacon nagy siker. Magyarországon például egy hónap alatt több mint 300 megrendelést vettek fel rá a márkakereskedések. Ez a középkategóriában hatalmas szám, ráadásul a kombik és a dízelek csak ősszel érkeznek meg.