Augusztusi gyártástól két új motorral bővül az MG ZT motorkínálata. Ezek közül az egyik, az 1,8-as benzines turbómotor, nemrégiben mutatkozott be a Rover 75-ösben. A Roverben 150 lóerőt teljesítő motor teljesítményét még nem lehet pontosan tudni, de állítólag 160 lóerő körül lesz. A másik új erőforrás egy kétliteres dízelmotor, mely eddig a Rover 75-ösben volt elérhető. A dízellel 11 másodperc alatt gyorsul 100-ra az MG ZT, végsebessége pedig 192 km/óra. Az MG sportos image-éhez kevésbé passzoló, de kétségkívül takarékos motorokkal Magyarországon nem fogják forgalmazni a ZT-t.

A régóta ígért hátsókerék-hajtásos, V8-as Ford motorral viszont hazánkban is elérhető lesz az autó. Már az MG ZT bemutatásakor tudni lehetett, hogy nem a 190 lóerős, 2,5 literes V6-os motor jelenti majd a csúcsváltozatot.

Akkor az ígérték, hogy 4,6 literes Ford motor kerül a legerősebb ZT-be, 260 és 385 lóerős teljesítménnyel, a többletet kompresszorral érik el. Azt azonban nem lehet pontosan tudni, hogy mit tud majd a V8-as motor, mivel egy új Ford motorról lenne szó és még a Ford sem publikálta az erőforrás paramétereit. A legfrissebb hírek szerint már idén kapható lesz az újabb két változat, és ha minden jól megy, hazánkba is importálják majd a brutális erejű felső középkategóriás MG-t.

Már októbertől a hazai piacon lesz viszont az MG ZT és ZT-T legújabb változata. Az augusztustól készülő 2003-as évi változatok legfontosabb újdonsága, hogy a sportos vezetők által ugyan kedvelt, de a rossz budapesti utakon kissé kényelmetlen futóművet lágyabbra hangolják. A régi futómű is megmarad, de csak rendelhető extraként. Felkerül az extralistára a navigációs rendszer és a DVD lejátszó, ez a két felszerelés eddig nem volt elérhető az autóhoz. Könnyű lesz majd hátulról megkülönböztetni a 2003-as modellévű MG ZT-t a mostanitól, mivel már a szériaváltozatra is szerelnek kis hátsó szárnyat. A nagyobb szárny továbbra is rajta lesz az opciós listán.

Újdonság még a Monogram Program, melynek segítségével a leendő MG ZT és ZT-T tulajdonosok teljesen saját igényeikhez igazíthatják autójukat. Ebben segítségükre lesz 20 új külső szín és számos új belső változat.