A külső pénzügyi vállalkozásoknál szorosabb Toyota kötődésű finanszírozó céggel erősíti meg jelenlétét a hazai piacon a Toyota. A Toyota Pénzügyi Szolgáltató Magyarország Rt. 2002. augusztus elsején kezdi meg hitelezési tevékenységét.

A Toyota finanszírozó hálózatának 23. és egyben utolsó tagja a magyarországi cég. Tulajdonosa 51:49 arányban a nagy-britanniai Toyota Financial Services illetve az MKB-Euroleasing Rt. “Az Euroleasing nem csak a legnagyobb Toyota finanszírozó volt, hanem a magyar piac meghatározó szereplője is” – indokolta a partnerválasztást Nagy Gábor, a cég vezérigazgatója. A tavaly értékesített Toyoták körülbelül 20 százalékát finanszírozta az Euroleasing.

Az új finanszírozó vállalat célja a Magyarországon értékesített Toyota és Lexus gépjárművek központi finanszírozása. Forint és euró alapú hitelkonstrukciókat kidolgozásával szándéka szerint a legkedvezőbb feltételeket kínálja majd a Toyota Pénzügyi Szolgáltató Magyarország Rt.

Új Toyoták és Lexusok mellett a márkakereskedésekben értékesített más márkájú használt autók finanszírozását is ellátja a vállalat.