Magyarországon működő cégek számos más neves autógyárhoz hasonlóan közel tíz éve szállítanak a BMW-nek alkatrészeket. Hazánk több más tényező mellett a kedvező fekvésnek, a régióban kiemelkedő gazdasági mutatóknak, a jó minőségű munkaerőnek és a munkaigényes termékek esetében különösen költséghatékony gyártásnak köszönheti kiemelt szerepét a nagy autós cégek beszállítójaként.

A BMW több más termék mellett ülésalkatrészeket, érzékelőket, világítótesteket, biztonsági öveket, kuplung-, és fékalkatrészeket, könnyűfém kerekeket gyártat hazánkban.

A kábelkötegek Szombathelyről, a fényszóró-, és lámpaelemek a fővárosból, a biztonsági övek Sopronkövesdről, a napellenzők és ajtóbehúzók Solymárról, a fékpofák és fékbetétek Kisvárdáról, a kovácsolt könnyűfém-kerekek Tatabányáról érkeznek.

1993-ban 21,9 millió euró (5,35 milliárd forint) volt a Magyarországról származó beszállítási érték a BMW-nél. A kilenc évvel ezelőttiről 2001-re 336,5 millió euróra növekedett ez a szám, ami átszámítva 82,3 milliárd forint. Idén egy százalékos bővüléssel számolt a BMW a hazai beszállítás tervezésekor.