Közel egy éve mutatta be a Civic elektromos-benzin hibrid-hajtású változatát a Honda. Az autót eddig kizárólag Amerikában és Japánban árusították, mivel európai homologizációjának költségét túl magasnak vélték a várt üzleti sikerhez viszonyítva. Most a sikeres amerikai és japán piaci szereplés hatására megkezdődik az autó értékesítése Európában is, igaz kezdetben csak Angliában lesz kapható a hibrid Civic. A Honda évi 1000 autó eladásával számol a három piacon összesen.

A hibrid Civic mozgatásáról egy benzin és egy elektromos motor gondoskodik. A benzinmotor 1,3 literes, és többek közt a Honda Jazz-be is ezt szerelik. Az elektromos motor teljesítménye 10 kW. Az autó összteljesítménye a Honda szerint egy átlagos 1,6-os alsó középkategóriás autóénak felel meg. 100-ra 13 másodperc alatt gyorsul a japán hibridautó, végsebessége 160 km/óra körüli.

A Honda mellett a Toyota kínál még szériagyártású hibridautót. A Toyota Priust 1997-ben mutatták be Japánban, és tavaly év vége óta Magyarországon is megvásárolható. Ára a hasonló méretű, de hagyományos hajtású autókkal összehasonlítva a bonyolult technika miatt magas, 7 500 000 forint.