Még idén megkezdi üzemanyagcellás járművének utcai tesztelését a General Motors Japánban. Azért választották Japánt az első utcai tesztek helyszínéül, mivel felméréseik szerint a szériagyártású autóra is itt mutatkozik majd a legnagyobb igény. Ha a tesztelések a várt eredményeket hozzák, az üzemanyagcellás autó szériagyártása 2008-ban kezdődhet meg. Korábban a GM úgy nyilatkozott, ebben az évtizedben nem tervezik ilyen autó piacra dobását, mivel az üzemanyagcellás technológiát nem tartják annyira előrehaladottnak. A GM mostani nyilatkozatának hátterében valószínűleg az állhat, hogy a Toyota a napokban jelentette be, hogy év végén megkezdi üzemanyagcellás járművének értékesítését.

A GM egy évvel ezelőtt mutatta be Chevrolet S-10 nevű üzemanyagcellás tanulmányautóját, melynek érdekessége, hogy normál benzinből állítja elő a üzemanyagcella működéséhez szükséges hidrogént.

Januárban., Detroiti Autószalonon leplezték le a GM Autonomy-t, mely új filozófiát képvisel az üzemanyagcellás járművek közt. Az Autonomy speciális kördeszka-szerű padlólemeze rejti a teljes hajtási technikát, és erre a vázra gyakorlatilag bármilyen felépítmény ültethető. Az Autonomy azonban a bemutató alkalmával még nem volt működőképes állapotban.