Rekordeladások a Ford Hungáriánál 1

Rekordeladások a Ford Hungáriánál

Minden idők legmagasabb egy hónapra jutó értékesítéseiről számolt be a Ford Motor Hungária Kft. Júniusban 1200 személyautóra és kishaszonjárműre találtak gazdát a márkakereskedők.

A sikerekben jókora szerep jutott a Focusnak, amely a klímaakcióval a piac egyik legjobb ajánlata. Egy légkondicionálóval felszerelt Ford Focus 2,8 millió forintért kapható. Csak idén júniusban 721 Focus kelt el hazánkban, az első hat hónapban pedig 2650. Az importőr szerint az alsó középkategóriás modell sikere azért is értékes, mert már negyedik éve árulják, tehát nem új típus. Hozzáértők szerint azonban éppen az első modellfrissítés után érdemes egy akkorra már érett autótípust megvásárolni, a Focus pedig pont ilyen.

Tavaly a középkategória éllovasa volt a Mondeo az éves értékesítési adatok alapján. Idén hat hónap alatt 860-at sikerült értékesíteni a középkategóriás típusból, júniusban majdnem 170-et.

Kelendő a Transit is, amely kategóriájában a legnépszerűbb tehergépkocsi hazánkban. Júniusban a jelentős árkedvezménnyel kínált kishaszonjárműből 220 darabot vásároltak meg Magyarországon.

“Nagy öröm számunkra, hogy a tavalyi év azonos időszakához képest ilyen jelentős mértékben, közel 18 százalékkal sikerült növelni az eladásainkat” – emelte ki az értékesítésekről szólva Thomas Owsianski, a Ford Motor Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. “Az első félév mutatói alapján minden reményünk megvan arra, hogy a 2001-es eladásokat – a tavalyi növekedéshez hasonló arányban – idén is sikerül majd legalább 15 százalékkal meghaladni” – tette hozzá.