A Genfi Autószalonon Mazda MX-Sport Runabout néven állították ki a Mazda Demio utódját, ám már akkor lehetett tudni, hogy szériagyártásba kerülésekor Mazda2 néven kerül forgalomba a Mazda új mini egyterűje. A tanulmányautótól alig eltérő külsővel jelent meg a napokban a végleges Mazda2 japán változata, ám egyelőre csak részletképeket közölt az autóról a Mazda.

A nagy belső terű kisautó hűtőrácsán, módosított első lámpáiban, és enyhén átrajzolt középkonzoljában tér el a Runabout-tól. Az utastér nagyvonalú, buszlimuzin szerű átrendezhetőséget ígér.

Az ötszemélyes egyterűbe új 112 lóerős, 1,5 literes benzinmotor építenek. Ehhez ötfokozatú kézi vagy négyfokozatú automata váltó társítható.

A Mazda2 Japánba még idén, Európába csak jövőre érkezik meg. Az európai változatok kissé eltérő orr-résszel kerülnek majd forgalomba. A Mazda2 lesz a második autó a japán gyártó kínálatában, mely a Mazda6 után az új számadási rendszert követi, és ez lesz az első Mazda, mely Európában, a Ford valenciai gyárában fog készülni.