A Toyota már több mint egy éve teszteli normál közlekedési körülmények közt FCHV-4 üzemanyagcellás járművét Japánban és Amerikában. A Toyota várakozásait felülmúló eredmények születtek a normál forgalomban végzett tesztek során, így úgy döntöttek, hogy már év vége környékén megkezdődhet az autók értékesítése. A forgalmazás kezdetének egyetlen akadálya, hogy az autókhoz a megfelelő infrastruktúrát is ki kell építeni. A Toyota FCHV-4-be ugyanis folyékony hidrogént kell tankolni.

Az autókat csak bérleti konstrukción keresztül lehet megszerezni, de Japánban és Amerikában is csak a kiválasztott szervezetek, kutatócsoportok és egyéb vállalatok juthatnak ilyen autóhoz. Az első években egyelőre biztos, hogy gyér lesz az üzemanyagtöltő hálózat, így csak évi 20 FCHV-4 értékesítésével számolnak.

A Toyota FCHV-4 egy teljes értékű szabadidőautó, öt személy szállítására alkalmas. Az üzemanyagcella hidrogén bontásából állítja elő a villamos energiát, mely a 80 kW-os villanymotort hajtja meg. Az autó maximális sebessége 150 km/óra.