Várhatóan nyár elején mutatják be a BMW Z3-ast leváltó Z4 roadstert. A hivatalos bemutatóig a valóságos autóra nagyon hasonlító számítógéppel készített rajzzal, és a várható újítások felsorolásával kell beérnünk. A legfontosabb változás, hogy az autó jócskán drágulni fog, ám ezt azzal magyarázza a BMW, hogy a Z4-es sokkal nagyobb lesz, mint elődje és szolgáltatásaiban is többet nyújt majd.

A méretnövekedésből profitál az utastér és a csomagtér, további praktikus részlet, hogy a benzintank kapacitása is növekszik. A ponyvatetőben az új roadsteren fűthető, üveg szélvédőt helyeznek el. A karosszéria merevebb lesz, ami részben hozzájárul a csendesebb utastérhez is. A BMW szerint azonban az a legfontosabb, hogy az átdolgozott futóműnek köszönhetően javul a vezethetőség.

Kezdetben csak két benzinmotorral lesz kapható a Z4-es, a 2,5 és a 3,0 literessel. Ezek átdolgozás nélkül kerülnek bele az új autóba. Később dízelmotorral is gazdagszik a motorpaletta, 2003 végén pedig az M változat is porondra lép.