Részletek a Cayenne-ről 1

Részletek a Cayenne-ről

PTM-nek hívják a Porsche Cayenne állandó összkerékhajtását. A Porsche Traction Management kifejezés egy olyan összkerék.hajtást jelöl, amelyik állandóan méri a kerekeken még éppen átadható vonóerőt, a kormányállást, a gázpedál állását, a sebességet és a keresztirányú gyorsulást. Egy számítógép ezen adatok segítéségével osztja el a nyomatékot a két tengely között és ebből számítja a differenciálművek zárását is. Alapállapotban az erő 62 százaléka jut hátra és 38 előre.

Az eredmény a Porsche szerint a jobb menettulajdonságokban érzékelhető a vezető számára, ezenkívül terepen is messzebb juthat el az autó. Aszfalton jó szolgálatot tesz a Porsche Stability Management, magyarul menetstabilizáló elektronika. Az még nem derült ki, hogy fékezéskor ebben a típusban is automatikusan visszakapcsol-e az élményautózás előtt gondosan deaktivált ESP, mint a Porsche Turbóban.

Az már korábban nyilvánosságra került, hogy két V8-as motort kap a Cayenne, 340 illetve a duplaturbós változatban 450 lóerővel. Évente 25 000 autó gyártását tervezik, a fő felvevőpiac az Egyesült Államok lesz.