A Ford Tourneo Connect a Transit Connect személyszállító változata. A Ford szerint a Tourneo Connect kettős célú jármű, vagyis hétköznap ragyogóan használható áruszállításra, hétvégén pedig ötüléses felépítésének köszönhetően a család fuvarozására. A körbeüvegezett kishaszonjármű hátsó üléssora 40/60 arányban dönthető előre, vagy szerelhető ki. Ezzel belső variálhatósága felveszi a versenyt a kisebb egyterűkével. Hosszabb tárgyak szállításakor előnyös az opcióként teljesen előre dönthető első utasülés támlája. A csomagtér rakodását segítendő választható oldalra nyíló kétszárnyú ajtó, illetve felfelé nyíló egyajtós.

A Tourneo Connect több benzin és dízelmotorral lesz kapható, melyeket részletesen az autó piacra lépésekor ismertetnek. A Ford ígéretei szerint a Tourneo Connect páratlan vezetésé élménnyel ajándékozza meg sofőrjét. A Transit Connecthez hasonlóan a Tourneo Connect is kapható lesz rövid illetve hosszú tengelytávval, és magasított karosszériával.

A személyautós vezethetőség személyautós felszereltséggel társul. A Tourneo Connect blokkolásgátlóval, két első és két oldalsó légzsákkal is felszerelhető, de akár könnyűfém felni és CD-váltó is rendelhető az autóhoz.

Az azonos alapra épülő Transit Connecttel együtt a Tourneo Connect is a Ford törökországi üzemében, Kocaeli-ben készül. A Tourneo Connect forgalmazása idén ősszel kezdődik Törökországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában. Hazánkban várhatóan év végétől vagy jövő év elejétől lesz kapható a két autó.