Lexus és Toyota szalont nyitott a Reálszisztéma 1

Lexus és Toyota szalont nyitott a Reálszisztéma

11 000 négyzetméteres terület, 11 hónapig tartó építkezés, egymilliárd forintos költség: néhány számból is érzékelhető, mekkora beruházásra vállalkozott a Reálszisztéma az első magyarországi Lexus szalon felépítésével. Az összegben benne van a Lexus márkakereskedés tőszomszédságában álló Toyota autószalon létrehozásának ára is.

A nettó beépített terület 4300 négyzetméter, ennek a fele a felszín alatt található. A többszintes épület belső kialakítása is reprezentatív, méltó a japán luxusautókhoz.

Berki István, a Reálszisztéma Csoport első ügyvezetője a megnyitón elmondta, hogy a cégnek igen nagy megtiszteltetés és legalább ekkora kihívás, hogy ők kapták meg a Lexus márka kizárólagos magyarországi értékesítési jogát.

A rendezvény jelentőségét érzékelteti, hogy a Lexus európai márkaigazgatója és Dr. Takis Athanasopoulos, a Toyota Motor Europe első alelnöke is megtisztelte jelenlétével a szalonavatót.

A Lexus kínálat négy modellből áll. Az IS 200 a legsportosabb. Kétliteres, soros hathengeres motorja 155 lóerős. A függönylégzsákkal, automata légkondicionálóval és 6 lemezes CD-tárral felszerelt sportlimuzin listaára 9 320 000 forint. Az IS-hez megrendelhető sportcsomag az önzáró differenciálművet is tartalmazza, így igazán látványosakat lehet farolni az autóval.

A középső limuzin sorozatba a GS 300 és a GS 430 tartozik. Előbbi egy háromezres hathengeres, utóbbi egy 4,3 literes V8-as típust jelöl. A motoros állítású bőr üléssel, xenon fényszóróval, automata váltóval és számtalan extrával szériában felszerelt nagyautó ára 14 420 000 forinttól indul. A 6,4 másodperc alatt százra gyorsuló GS 430 19 600 000 forintért kapható a Budaörsi út 185-195 szám alatti Reálszisztéma Lexus szalonban.

A limuzinok között az LS sorozat a legnagyobb. Az összehasonlító tesztek gyakori győztesét 281 lóerős, V8-as motor hajtja, páratlan harmóniában az ötfokozatú automata váltóval. Ez a típus ma talán a legjobb a világon a luxusautóknál alapvető fontosságú NHV (noise, harshness, vibration – zaj, nyersesség, rezgés) kritériumokat vizsgálva. Alapára 26 330 000 forint, ami ezen a szinten majdnem olcsónak mondható.

A szabadidőautók között az RX 300-at szerepelteti a Toyota luxusmárkája, 17 800 000 forintos áron. A 180 km/óránál leszabályozott autó 201 lóerős, nulláról százra 9,2 másodperc alatt gyorsul. Felszereltsége minden igényt kielégít.

Magyarországon júniustól lesz kapható a Lexus SC 430. A nyitható kemény tetős autó áráról még nincs információnk.

A megnyitón a Toyota Motor Hungary japán elnöke magyar nyelvű beszéddel tisztelte meg a meghívottakat. Az 1990-ben alakult Toyota vezérképviselet tavaly 4,8 százalékos piaci részesedést ért el, 8291 autó értékesítésével. Az idei eladási terv 10 000 autó, amiben a Reálszisztéma Toyota szalonjainak is jelentős szerep jut.