Május 18-19-én a gyorsasági autós bajnokság második hétvégéjén a Pécs melletti hegyi pályán mérik össze tudásukat az indulók. A baranyai megyeszékhely közelében található országúti szakaszon egyéni indítással versenyeznek a résztvevők. A hivatalosan hegyi felfutásnak nevezett verseny egy 3418 méteres pályán zajlik. A szakaszt erre a hétvégére lezárják a közúti forgalom elől. A pálya Pécs-Abaligetnél található, Budapesttől kétszáz kilométerre.

A nézők számára fontos információ, hogy a szombati és a vasárnapi futamot külön értékelik, ezért mindkét nap éles versenyt láthatnak a nemzetközi mezőnyben.

Erre a versenyre többen átrándulnak a magyar raliból is. Sajnos a tervekkel ellentétben az ötszörös gyorsasági bajnok és idén raliban induló Turán Frigyes technikai okok miatt nem indul Pécsett azzal a Toyota Corolla WRC-vel, amelyikkel Szabó Gergőék mennek raliban.

A nyitott formaautók mellett itt lesz Zengő Zoltán összkerék-hajtású Audi A4-esével és természetesen Rácz István, Porsche 911 Turbójával.

Korláttól sziklafalig kell majd autózni, ami nem könnyíti meg a versenyzők dolgát, viszont izgalmas szórakozást ígér a nézőknek. A kis és a nagy túraautókon kívül az Opel Astra Classic Kupában indulók is megmérkőznek a számtalan kanyarral tűzdelt szakaszon, ahol a helyismeret döntő lehet az azonos autóval induló pilóták versenyében.

A vezess.hu illetve a SPORTváltó stábja szintén rajthoz áll Pécsett a Mobil1 Opel Astra Classic Kupában. A VIASAT3 matricákról felismerhető autóban szombaton Vince Tibor Vinyus, vasárnap Szörényi András kóstolhat bele a hegyi versenyek világába.