Az I. Nemzetközi FIAT 126 Találkozó 1

Az I. Nemzetközi FIAT 126 Találkozó

A klub új programjának megfelelően az évenkénti első esemény helyszíne egy-egy vidéki nagyváros, az őszi találkozót pedig mindig Budapesten tartjuk. Most Győrben, a Tesco hipermarket parkolójában gyűltek össze a FIAT 126 szerelmesei.

Idén az eddigieknél is jobban vártuk a nagy napot. Meghívtuk ugyanis a tokaji POLSKI FIAT Tisza Klubot, valamint a márka rajongóit tömörítő szlovák és lengyel egyesületeket.

Tokajból hajnali fél háromkor indultak, hogy csatlakozhassanak a Budapestről fél nyolckor induló konvojhoz. A kisautók igényeinek megfelelően tervezett és előre nem látott meghibásodások miatti pihenőket beiktatva tíz óra után érkeztünk Győrbe.

Már útközben megkaptuk az örömteli hírt: Szlovákiából mintegy negyven autós küldöttség érkezett. Talán még ennél is boldogabban fogadtuk azt az egy, türkizzöld kispolszkit, amely két fiatal utasával pénteken indult Lengyelországból, és épségben eljutott Győrig.

A több mint száz FIAT 126-os hamar elfoglalta az áruház parkolójában nekik fenntartott helyet. A jelentkezési lapok kitöltését követően kezdődtek a versenyek: az egérkamion-tolás, a gyorsasági majd a lassúsági verseny, ahol egy adott szakaszt minél hosszabb idő alatt kellett megtenni, de úgy, hogy a kerék nem állhat meg. Végül a szlalom következett. A kocsik szépségét a közönség és a zsűri is értékelte.

Médiatámogatónk, a győri BMC Rádió félóránként tudósította hallgatóit a helyszínről; a találkozó résztvevői a Tesco jóvoltából dedikált videókazettát nyerhettek, a BMC pedig teljesítette zenei kívánságainkat.

Míg az eredményeket összesítettük, az AD Stúdió utózenekara, a Maché lépett fel.

A legtöbb kategóriában szlovák autó és sofőr nyert: ők vihették haza az oklevelet, a kupát, az ajándékokat.A díjkiosztó után következett a nap fénypontja: a felvonulás. A dudáló, villogó vidám konvoj az áruháztól a gokart-pályáig hajtott.

Akárcsak az idő, a hangulat is remek volt. A külföldiekkel szlovák-magyar tolmács illetve az angol nyelv segítségével tartottuk a kapcsolatot. Biztosan állíthatjuk: mindenki nagyon jól érezte magát, felejthetetlen emlékeket szerzett. Ezt jelzi, hogy a tokajiak, a szlovákok és a lengyelek is meghívtak minket következő találkozójukra, valamint klubunk internetes levelezőlistáján is csak felsőfokban beszélnek erről a szombatról.