Ambiente, Comfort, Trend és Ghia felszereltséggel jelenik meg a magyar piacon a harmadik generációs Ford Fiesta. A május másodikától érvényes árlista szerint az 1,3 literes, 70 lóerős Fiesta ötajtós karosszériával 2 395 000 forintba kerül. Ebbe az árba a biztonsági felszerelések közül a vezető oldali légzsák fért bele, a kényelmi extrák közül a szervokormány a legfontosabb. Széria még az állítható kormányoszlop, a színezett üveg és az indításgátló.

A Comfort kivitelt választva nemcsak az alapáras extrák száma nő, hanem a motorválaszték is bővül. A 70 lóerős ezerhármas mellett rendelhető az 1,4 literes benzines 80 lóerővel és a hasonló hengerűrtartalmú, a PSA Peugeot Citroënnel közösen kifejlesztett 68 lóerős turbódízel. Az azonos motorral szerelt Ambiente modellnél 150 000 forinttal többe kerülő Comfort elektromos ablakemelővel, központi zárral, utas oldali légzsákkal és állítható magasságú vezetőüléssel nyújt többet az alapmodellnél. A közös nyomócsöves dízel 3 045 000 forintba kerül, ezzel a TDCi az egyik legdrágább Fiesta.

A Trend a sportosabb vásárlók igényeinek megy elébe. A Ford Ivanics márkakereskedésnél úgy tájékoztatták lapunkat, hogy ez az egyetlen változat, amelyhez a Focusból ismert 100 lóerős benzinmotor választható. Az 1,6 literes sportmodellt 3 110 000 forintos listaáron kínálják a Ford márkakereskedések. A Trendhez adott lényeges extra a gyári könnyűfém keréktárcsa 195/50-es gumikkal.

A Fordnál hagyományosan a Ghia felszereltség jelzi a luxust, a Fiesta 1.4 Ghiában ennek megfelelően manuális légkondicionáló is van. A 80 lóerős ötajtós induló ára 3 025 000 forint. A már rendelhető Fiestából még nincs háromajtós kivitel, így az összes ár ötajtós autókra vonatkozik.

Várhatóan nagy siker lesz az új Ford Fiesta, mivel jó térkínálatával több konkurensnél közelebb áll a családi autókhoz, Magyarországon pedig ezt a kategóriát legtöbbször családi autónak vásárolják.

Ford márkakereskedések