Bővül az Opel Vivaro választék 1

Bővül az Opel Vivaro választék

A 2002-es Év Haszonjárműve díj egyik nyertese a közeljövőben három üléssorral és maximum kilenc üléssel is kapható lesz. Kezdetben rövid (3098 milliméteres) tengelytávval és 2,7 illetve 2,9 tonnás megengedett össztömeggel értékesítik a személyszállító kivitelt. 3498 milliméteres tengelytávval 2002 augusztusa után mutatják be a Vivaro személyautót. Igény esetén egy illetve két üléssorral, tehát három vagy hat ülőhellyel is választható a Vivaro Combi. A szériában adott kétszárnyú hátsó ajtót felárért egytagú csapóajtóra lehet cserélni.

A motortérben két turbódízel és egy kétliteres benzines szerepelhet. A dízelek teljesítménye marad 82 illetve 100 lóerő, a benzinmotor 120 lóerős. Később egy 2,5 literes, minél nagyobb vonóerőre hangolt turbódízellel egészíti ki a motorpalettát a gyár, amely 133 lóerejével a terhelt haszonjárművet is élénken mozgatja majd.

309,8 helyett 349,8 centiméter a hosszú Vivaro tengelytávja. Szériában jobb oldali tolóajtót valamint 90 és 180 fokban nyitható osztott hátsó ajtót kínál az Opel a Vivaróhoz. Felárért második tolóajtó és 250 fokig nyitható osztott hátsó ajtó rendelhető. Az előnyök megegyeznek a rövid változattal: alacsony raktérpadló, modern karosszéria, gazdaságos és csekély karbantartást igénylő hajtáslánc.

A magyarországi Opel haszonjármű-kereskedésekben június közepén jelenhet meg a kombi és az év végén a hosszú tengelytávú Vivaro.