Tökéletesebb égést, ezáltal alacsonyabb fogyasztást, nagyobb teljesítményt és hosszabb élettartamot ígér használóinak a Shell Diesel Extra. Az új fejlesztésű gázolaj tisztán tartja az üzemanyagrendszert és korróziógátló adalékával meggátolja az üzemanyag-szivattyú rozsdásodását. Egy vízelválasztó összetevő révén az üzemanyagnál nehezebb víz a Shell Diesel Extrában kiválik a gázolajból, így könnyen kiszivattyúzható a tartályból.

Tankoláskor a gázolaj habzásra hajlamos. Ezt megelőzik egy adalékanyaggal, így kevesebb időt vesz el a tankolás, mert nem kell megvárni, amíg a hab eltűnik. A V-Power Racinghez hasonlóan a Shell Diesel Extra is megelőzi a lerakódások kialakulását az égéstérben, a korábbi lerakódások egy részét pedig eltávolítja a forgalmazó szerint. A Shell Hungary Rt. Magyarországon adalékolja a kénszegény alap gázolajat.

Tavaly 121 milliárd forintos árbevételt ért el hazánkban a Shell. Az adózás utáni nyereség meghaladta a 4 milliárd forintot. 2002-ben az üzemanyagok forgalmában nem számít jelentős bővülésre a magyar piacon 20 százalékos részesedésű Shell. Idén nyolc új kút megnyitását hozták nyilvánosságra. Az új töltőállomások Baján, Budapesten, Pécsett, Székesfehérváron és Tiszaújvárosban nyílnak, két kutat pedig felújítanak, összesen kétmilliárd forintos befektetéssel.