Az idei Európa-bajnoki versenysorozat harmadik futamának hazánk ad otthont. A motorversenyek mindig igen látványosak. Idén 125 köbcentiben 60-65 nevezésre számítanak szervezők. A nevezők közül 36-an állhatnak fel a rajtrácsra. A mezőny erősségét és kiegyensúlyozottságát jelzi, hogy tavaly 1 másodpercen belül volt a különbség az indulók edzésidejében.

A belépőjegy a szombati edzésnapra és a vasárnapi versenyre 1500 forintba kerül. Aki csak a versenyt kívánja megnézni, 1200 forintért válthat jegyet a futamokra. Korlátozott számban depóbelépők is kaphatók 7000 forintos áron, amelyek a boxutcában azonban nem érvényesek.

1998-óta megszakítás nélkül Magyarország is otthont ad gyorsasági motoros Európa-bajnoki futamnak. Az idei lesz a hetedik. Erre az évre a Hungaroring biztonságosabbá vált a fejlesztések révén, mivel a szalmabálákat az idei futamon habszivacs bálákkal helyettesítik.

Három kategóriában láthatunk majd versenyt. 125 és 250 köbcentiben, illetve a Supersport kategóriában. Az EB futamok kiugrási és továbblépési lehetőséget jelentenek a Moto GP világába.

A Magyar Motorsport Szövetséggel kapcsolatos hír, hogy a közelmúltban az eddig meglévő gyorsasági, salak, krossz és enduró szakág mellett létrejött a veterán valamint a turisztikai szakág is.