Változik a Volvo S40/V40 páros
Változik a Volvo S40/V40 páros

Változik a Volvo S40/V40 páros

Változik a Volvo S40/V40 páros

Változik a Volvo S40/V40 páros
A belső a nagyobb Volvókéra emlékeztet, az első ülések is azokból származnak
A csomagtérfedél krómdíszítést kap
Fotó megosztása:
A Volvo felfrissíti középkategóriás modellpárosát, az S40/V40-est. A változtatásokkal még vagy két évig kívánják versenyben tartani a Mitsubishi Carismával közös alapra épülő Volvót. Az új S40-re és V40-re az S60-as hűtőmaszkját illesztik és a belsőben is az S60-as világa köszön vissza. Új a háromküllős kormány, a középkonzol kialakítása, valamint a műszerfal. Az ülések is a nagyobb Volvókból érkeznek.

Az esztétikai változtatások mellett átdolgozzák a motorvezérlő elektronikát, így néhány motor fogyasztása valamelyest csökkeni fog. A kétliteres 163 lóerős turbómotor például 5 százalékkal fogyaszt kevesebbet.

Változtatnak a légzsákok méretezésén is. A fejet is védő függönylégzsák mélyebbre nyúlik le, ezáltal az alacsonyabb utasokat is jobban védi. A felfúvódás sebességét is csökkentették.

A szériafelszereltség is gazdagodik. Szériaként jár a HU-105 rádiósmagnó, a ködfényszóró és a távirányítós központi zár. Az S40/V40 listaára 200 ezer forinttal növekszik a módosítás után. Az új modellek már Magyarországon is megrendelhetők.