smart Center Magyarországon
smart Center Magyarországon

smart Center Magyarországon

smart Center Magyarországon

smart Center Magyarországon
A smart-konvoj rendőri kísérettel araszolt a smart Centertől a Camponáig
Minden motor és felszereltségi változat elérhető hazánkban
Nehéz a boják élete
Fotó megosztása:
Április 19-én ünnepélyes keretek közt nyitották meg Magyarország első smart Centerét. A Kárpát utcai Mercedes-Benz autószalon szomszédságában nyíló smart Center az értékesítés, szervizelés és a tartozékok árusítása mellett hagyományos szalon feladatokat is betölt, így természetesen a szalonban ülőpróbált lehet végezni az autókon, de van lehetőség tesztvezetésre is. Magyarországon idén csak Budapesten lesz smart Center, a vidéki Mercedes-Benz kereskedők csak közvetítő pozíciót tölthetnek be. Ez azt jelenti, hogy nem tarthatnak smartot a Mercedes szalonban, de tesztautója mindegyik kereskedőknek lehet. Ha valaki vásárláson töri a fejét, annak feltétlenül a fővárosba kell utaznia, és utána a szervizelést is csak Pesten tudják ellátni. Természetesen, ha a vidéki nagyvárosokban is megfelelő lesz az érdeklődés, elképzelhető, hogy további smart Centerek nyílnak. Az első évben 120 smart eladását tervezi az importőr, amiből már el is kelt 40 az első három hónap alatt.

Különös látvány szemtanúi lehettek azok, akik a megnyitó napján a budai alsó rakpart környékén tartózkodtak. Közel 40 smart araszolt végig a Kárpát utcai szalontól egészen a Camponáig. A libasorban közlekedő smartok vonulását türelmesen tűrték az autósok. A Campona parkolójában színészek, zenészek és sportolók mérték össze autós tudásukat két smart cabrióval. Általában jól teljesítettek a sztárok a pályán, csak a váltó kezelésével gyűlt meg a bajuk, mivel a rükvercet csak minimális fordulatnál lehet kapcsolni. A sztárok közül Rékasy Károly került ki győztesként, aki jutalmul két hónapig magáénak tudhat egy smartot.

Magyarországon a teljes smart kínálat kapható. A csukott tetős city coupé és a cabrio is választható mind benzin, mind dízelmotorral, három felszereltségi fokozattal. Három benzines erőforrás közül lehet tallózni, de a benzinesek alapja azonos, csak a teljesítményük eltérő. A teljesítményskála 45-től 61 lóerőig terjed. A dízelmotor 0,8 literes, 41 lóerős. A legolcsóbb smart, a smart & pure 2 499 000 forint, a dízelért 2 865 000 forintot kérnek.

A megnyitón korábbi híreinket is megerősítették, a smart modellpaletta bővüléséről. Még jövőre bemutatkozik a smart roadster és keménytetős változata, 2004-ben pedig elindul a négyüléses smart gyártása a Mitsubishivel közösen.