A még idén piacra kerülő Renault Espace és a jövőre debütáló Scénic is várhatóan kétféle hosszal illetve tengelytávval fog piacra kerülni. Az előbbi esetén biztosra vehető a nyújtott változat, hiszen már a jelenlegi Espace-nak is van hosszú tengelytávú változata.

A jövő év első félévében jelenik meg a Scénic utódja, mely a 2002-es Párizsi Autószalon debütáló Mégane-ra épül majd. Az elképzelések szerint ennek is lenne rövid és hosszú változata. A rövidebb változat váltja le a mostani autót és száll versenybe a hasonló kialakítású, ötszemélyes egyterűkkel. A hosszabb Scénic pedig, az Opel Zafira fő ellenfeleként, hét ülést kaphat és a nagyobb méretű egyterűk piacán fog hódítani.

A 2004-ben bemutatkozó Twingo utód jelenlegi szerepétől kicsit eltérő szegmensben fog megjelenni. Várhatóan a Nissan Micra-Renault Clio páros padlólemezét kapja meg, és azok egyterű változata lesz.

Mivel azonban a következő Twingo egy kategóriával feljebb kerül, egy hasonló méretű utódot is prezentálnia kell a Renault-nak. A mini kategória továbbra is népszerű, ráadásul 2005 után a Toyota-PSA közös kisautó is piacra kerül.