V8-as Ford rendőrautó-tanulmány
V8-as Ford rendőrautó-tanulmány

V8-as Ford rendőrautó-tanulmány

V8-as Ford rendőrautó-tanulmány

V8-as Ford rendőrautó-tanulmány
A fényhídnak köd üzemmódja is van
A keresőlámpát távirányítással lehet mozgatni
Az orr-rész szándékosan agresszív, a gallytörő műanyag
Fotó megosztása:
A tanulmány a 2003-as modellévű Ford Crown Victoria rendőrautóra épül. Az alaptípus kormányzásán, kezelhetőségén és úttartásán sokat javítottak, a tanulmányt pedig sokkal agresszívebb orr-résszel látták el. Az Interceptor tanulmány célja részben a megfélemlítés, ennek érdekében orra egészen eltér a Crown Victoriáétól.

A tanulmány alapeleme a megfélemlítés, mint a bűnelkövetéstől visszatartó erő. A masszív lökhárítót kiegészítették egy külön “gallytörő ráccsal”. A szerkezetet úgy alakították ki, hogy a menekülő autó sarkát meglökve biztosan kifaroljon a kocsival a bűnelkövető.

A lámpa és a fényhíd is igen erős fényt bocsát ki. Utóbbinak van köd és hóesés üzemmódja is a kedvezőtlen időjárás ellensúlyozására. A tükrökre távirányítású fényszórót erősítettek.

Mivel a rendőrjárőrök idejük jó részét az autóban töltik, nagyon fontos szempont volt az ülések kényelme. A motor a jelenleg is használt 4,6 literes, V8-as blokk, 300 lóerős teljesítménnyel. A motort átdolgozták, ennek köszönhető a szériánál nagyobb a teljesítmény.

Az Egyesült Államokban futó rendőrautók jelentős részét a Ford Crown Victoria adja. A Chevrolet Caprice gyártásának leállítása óta ez a típus áll a legközelebb a merev hátsó tengelyes, hátsókerék-hajtású, hagyományos felépítésű járőrautó eszményhez. Az amerikai rendőrök ragaszkodnak a megbízható, jól bevált felépítéshez és autóhoz.