Hogy stílszerűen autós hasonlattal éljek, a vezess.hu megszületése olyan volt, mint egy új autó bemutatója. Mint ahogy az autógyárak is elhalasztják egy modell bevezetését, ha úgy érzik, hogy valami nem tökéletes az autón, mi is úgy halasztgattuk az oldal leleplezését. Kezdeti célunk az volt, hogy újévi meglepetésként, január elsején mutatjuk be az oldalt, ám a téli debütálásból tavasz elő lett. Hivatalosan egy évvel ezelőtt, 2001 április 2-án jelent meg a világhálón és az [origo]-n a vezess.hu, az autóvásárlók weboldala.

A vezess.hu csapata és az oldal is két részből áll, az online autós magazinból, ahol mindig megtalálják az autósvilág legfrissebb híreit, és az adatbázisból, ahol a megvásárolható új és használt autókról szerezhetnek bőséges információt.

Egy internetes lap életében nagy megtiszteltetés, ha meghívást kap egy külföldi világpremierre. Az első ilyen meghívást tavaly júniusban kaptuk, a Volkswagen Passat W8 svájci menetpróbájára. A következő meghívó a Volkswagen Polo novemberi bemutatójára érkezett. A két menetpróba közt eltelt négy hónap alatt jártunk a Frankfurti Autószalonon, a Polo bemutatót követően pedig Spanyolországban próbálhattuk ki az új Toyota Corollát, Portugáliában vezethettük az MG TF-et és az MG sportlimuzinokat, Barcelona környékén pedig az Opel Vectrával autózhattunk. Szörényi András épp hogy leszállt a Spanyolországból érkező repülőről és már indultunk is a Genfi Autókiállításra, hogy percről percre beszámolhassunk Önöknek a szalon eseményeiről. Az autószalon után sem lassult le a pörgés, hiszen pár nap pihenő után indult Nagy Gergely kollégánk a Renault Thalia prágai bemutatójára. A nemzetközi premierek mellett számos hazai újdonság bemutatóján is részt vettünk.

Az eltelt egy év alatt adatbázisunkban sem állt meg a fejlődés. Oldalunkhoz a közelmúltban csatlakozott a Weltauto, így a Welauto-hoz tartozó márkakereskedések használt autói elérhetők a vezess.hu használtautó keresőjében is. Használtautó adatbázisunkban közel 2500 autó található, az adatokat hetente frissítjük.