Hosszú távra szóló stratégiai együttműködésre lépett az MG Rover és a China Brilliance. A két cég közös vállalatot alapít Kínában, 50-50 százalékos tulajdonjoggal. A szövetség nem csak a létező MG és Rover modellek kínai gyártására terjed ki, hanem arra is, hogy új modelleket fejlesszenek ki a helyi piac számára.

A BMW-érát követően újra fellendülő ágba került MG Rover megerősödéséhez a nagy darabszámú értékesítés mellett a modellpaletta kiszélesítési is szükséges. A Genfi Autószalonon már látható volt ennek egyik jele, a Rover TCV szabadidőautó személyében, amely a középkategóriás MG Rover előfutára lehet. E mellett tervezik még egy kisebb Rover bevezetését is. Az új modellek gyors piacra dobásában segítség lehet a kínai partnerrel kötött szövetség.

Kína autópiaca jelenleg erősen felszálló ágban van, rengeteg autó felvételére képes. Az MG Rover számára igen hasznos lehet, hogy egy ilyen sok autót felvevő piacon megerősödik. A China Brilliance számára azért fontos a kapcsolat, mivel eddig főként az alkatrész és kisteherautó-gyártás területén értek el sikereket, de idénre tervezték az autógyártás beindítását is. A fejlesztésekben az MG Rover tapasztalata e területen sokat jelenthet.