A New York-i Autószalonon egy hibrid sportkupét mutat be a Honda amerikai márkája, az Acura. A tanulmányautó érdekessége, hogy míg a 3,5 literes változó szelepvezérléses benzinmotor csak az autó hátsókerekeit hajtja, addig az elektromos motor mind a négy kerékre juttat nyomatékot. A két motor összteljesítménye eléri a 400 lóerőt.

A hibrid technológiából semmi sem mutatkozik meg az autó külsején. Az Acura DN-X-et hétköznapi sportautó ruhába öltöztetik. Az Acura DN-X a megszólalásig hasonlít a Honda Dual Note-ra, amely a Genfi Szalonon is látható volt.

Nem az Acura DN-X lesz az első hibrid Honda. A Honda Insight kisautót 1,0 literes benzinmotor és egy 56 kW-os elektromos motor hajtja. A kétszemélyes Insight mellett mutatta be tavaly a legújabb Civic hibrid-hajtásos változatát a Honda. Sajnos a Civic Hybrid-et csak Amerikában és Japánban forgalmazzák.

A Honda mellett csak a Toyota kínál elektromos-benzin hibrid hajtású autót. A Toyota Prius Magyarországon is kapható, 7,5 millió forintos áron.