Az Audi új sportkocsija nagyobb lesz, mint a négyes Golf padlólemezre épülő Audi TT, de kisebb lesz a Lamborghini kis sportkocsijánál. A jelenleg LB140 kódnéven futó tanulmánnyal a legolcsóbb Porsche 911-et és a Jaguar XK8-at veszik majd célba.

Az új sportkocsi mellett egy cross-over járművet is be fog mutatni az elkövetkező néhány év alatt az Audi. Winterkorn elmondta, hogy az autó hasonlítani fog a Frankfurti Autószalonon kiállított Avantissimóhoz.

A Seat, amely szintén a sportos csoportba tartozik, roadstert fog készíteni. A nyitott sportkocsi előfutárának tekinthető a Seat Tango, melyet szintén tavaly szeptemberben, Frankfurtban mutattak be.

2001 november végén jelentették be a Volkswagen márkáinak új besorolását. Ennek megfelelően a Volkswagen, a Skoda és a Bentley egy csoportba tartozik. Ezek alkotják a klasszikus autókat a konszernen belül. A VW sportos márkáit, így az Audit, a Seatot és a Lamborghinit egy másik csoportként kezelik. Az utóbbi csoport vezetője Martin Winterkorn lett.