Az első képekkel egy időben a Cayenne műszaki adatainak egy részét is hozzáférhetővé tette a Porsche. A szabadidőautó két változatban készül majd, Cayenne S és Cayenne Turbo néven. Mindkettőben 4,5 literes V8-as motort dolgozik, az S-ben 340, a Turbóban pedig 450 lóerős teljesítménnyel.

A gyengébb teljesítményű motorral az elég jó terepjáró képességekkel rendelkező Cayenne S 7,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára. A turbómotorosnak ehhez csak 5,6 másodperc szükséges. A Cayenne S végsebessége 244 km/óra, a Cayenne Turbóé pedig 266 km/óra.

Külsőre az a különbség az S és a Turbo között, hogy a turbómotoros Cayenne motorháztetején négy levegőbeömlő nyílással és két puklival több van. Hátul a négy kipufogócső tudatosítja a 110 lóerős erőtöbbletet. Érdekes még, hogy a Cayenne Turbo 4786 milliméteres, így 4 milliméterrel hosszabb a Cayenne S-nél. Mindkét motorváltozattal állandó összkerékhajtás jár, az erősebbhez szériafelszerelés a hatfokozatú Tiptronic váltó, a gyengébbhez ez felárért rendelhető.