A 307 SW barátságos utasterébe nagyon sok fényt engednek bejutni a tervezők. A méretes napfénytető a szélvédő meghosszabbításának tűnik. Az ablakok összfelülete 5,34 négyzetméter. Az 1,33 négyzetméteres panoráma napfénytető szellőssé, világossá és barátságossá teszi a belső teret.

Második üléssor kiszerelhető és hosszirányban eltolható, a háttámlák egyenként dönthetők. A harmadik sorban egy vagy két ember ülhet, de a sajtóanyag hangsúlyozza, hogy ezek az ülések az állítható háttámla ellenére sem egyenértékűek a többi öttel. Az autó a 307 padlólemezére épül, a tengelytáv viszont 10 centiméterrel nagyobb. 12 centiméterrel hosszabb a hátsó túlnyúlás az ötajtós 307-nél. A hosszúság így 4,42 méter, amivel a legnagyobbak közé tartozik a 307 SW az alsó középkategóriás kombik között.

A számtalan tárolóhelyet kínáló belső térben közel százféle elrendezés valósítható meg, amivel legjobb egyterűkkel közel egyenértékű a variálhatóság. Felárért 16:9 arányú képernyőn DVD-t lehet nézni vagy videójátékokat játszani.

Nyugat-Európában két benzines és két dízelmotorral kínálják majd az autót. 109 lóerős az ezerhatos, 136 a kétliteres benzinmotor. A kisebbik motorral 12,8 másodpercig tart a gyorsulás nulláról százra, a végsebesség 182 kilométer óránként. Ugyanezek a számok a kétlietersnél:10,5 másodperc és 200 km/óra. Szabvány szerint átlagosan 7,7 illetve 8,3 litert fogyasztanak a benzinesek. Mindkét motorhoz kézzel is kapcsolható automata váltó választható.

Nem változik a két HDi erőforrás sem. 90 illetve 109 lóerőt teljesítenek, vegyes fogyasztásuk megegyezik: 5,4 liter. Százra 14,9 másodperc alatt gyorsul a gyengébb HDi-vel szerelt 307 SW, az erősebb, részecskeszűrős motorral ugyanez 13,8 másodpercig tart. A legnagyobb sebesség 174 vagy 183 kilométer/óra.

15 colos kerekeket kap az alapváltozat is, a kormányzást elektrohidraulikus szervo segíti. A biztonság jegyében mind a hét ülésen hárompontos automata öv található, széria a hat légzsák, a menetstabilizáló elektronika és az aktív háttámla. A kényelmi felszereltségbe többek között hatlemezes CD-váltó, klímaberendezés, első kartámasz, 17,5 liter térfogatú hűtött kesztyűtartó tartozik.

A cikkben szereplő motorválaszték és szériafelszereltség a Nyugat-Európában értékesített modellekre vonatkozik. Magyarországon tavasszal jelenik meg a 307 SW, szériafelszereltsége és alapára hónapokkal a bemutató előtt természetesen még nincs.