Az október 4-én kezdődő San Remo Ralin Armin Schwarz és Bruno Thiry mellett ezúttal nem Stig Blomquist, hanem Roman Kresta vezeti a harmadik Skoda Octavia WRC-t. A cseh versenyzőnek Jan Tomanek diktálja majd az itinert. A 25 éves versenyző már régóta Skoda autókkal versenyez, 1994-ben egy Favorittal kezdte ralis pályafutását, amellyel nem csak a cseh bajnokságban, hanem a közép-európai zónabajnokságon is elindult. Később már a Skoda színeire fényezett gyári autóval versenyzett, az Octavia WRC-vel 2000-ben és 2001-ben is bajnok lett hazájában.

“Ez nagy lehetőség számomra. Jelenleg még nem gondolok az elérhető eredményre, a nemzeti és a világbajnoki futamok között hatalmas különbség van. A legfőbb célom, hogy minél több tapasztalatot szerezzek. Egy álom vált valóra számomra, azzal, hogy elindulhatok a San Remo Ralin.” – mondta Kresta.

Pavel Janeba a Skoda Motorsport menedzsere elmondta: “Régóta dolgozunk Roman szakmai fejlődésén, és hogy bekerülhessen a világbajnoki csapatba. Azért esett erre a futamra választásunk, mert már a hazai bajnokságban nem kell versenyeznie. Emellett Olaszország rendkívül fontos piaca a Skodának. Roman legfőbb feladata a csapatban, hogy tapasztalatokat szerezzen, mert 2002-ben a Skoda Motorsport az összes vb versenyen részt vesz két autóval és egyes helyeken hárommal is.”