Eleve évek óta egyre népszerűbbek a kempingbuszok Európában, a kontinenst 2020 óta sanyargató koronavírus-járvány pedig tovább növelte a keresletet a konyhával és alvóhelyekkel felszerelt járművek iránt.

Lakás sem kell, ha van egy ilyen furgonod 1

A Nissan viszonylag későn lépett a tettek mezejére, fél tucat versenytársa már bevezette saját hálózatában forgalmazott (de külső specialista által épített) lakóbuszát. Ennek kompenzálására a cég egy nagyon is komplett csomagot állított össze a Primastar alapjaira.

Lakás sem kell, ha van egy ilyen furgonod 65

Amíg haladni kell, egy 2,0 literes dízelmotor (150 vagy 170 lóerővel), kézi vagy automata sebességváltó (mindkettő hatfokozatú), továbbá olyan vezetőtámogató funkciók biztosítják a hatékony célhoz jutást, mint a tempomat, a holttérfelügyelet vagy a beépített navigációs rendszer.

Lakás sem kell, ha van egy ilyen furgonod 66

A felnyitható tető első felét kinyitva szellős, világos belső teret kapunk

A lakófurgon akár hat különálló üléssel rendelhető, ebből négy szerszámok nélkül áthelyezhető vagy kiemelhető, míg az első kettő ülés hátraforgatható.

Ha csak négy ülést viszünk magunkkal, elfér egy állítható ebédlőasztal is. Hogy ne csak kártyázni lehessen ezen az asztalon, a Primastar Seaside by Dethleffs fantázianevű kempingbusz 36 literes hűtőszekrényt, valamint két égőrózsás gázrezsót is kapott. A munkafelületek könnyen tisztíthatók, az utastér tele van praktikus tárolási megoldásokkal.

Lakás sem kell, ha van egy ilyen furgonod 67

Ha nemcsak utazni, de aludni is szeretnénk, egyébként is praktikusabb két ülést otthon hagyni, mert aludni úgyis csak négyen tudnak a kocsiban: ketten a hátul kialakítható dupla ágyon, ketten pedig a megemelhető tető alatt.